3 ting ved geografiske kort, som gør dem fede til stue eller kontor

Her kommer tre karakteristiske ting, som har været med til at gøre geografiske kort ganske populære – både på børneværelser, på kontorer og i stuer. Udover disse tre steder, så kan du desuden læse meget mere om geografiske kort og mange andre løsninger til væggene i dit hjem på denne blog af SUMOpix.dk.

 

Smukke farver og unikt look

Første grund til, at geografiske kort er fede i stuen, er, at de bringer liv og farver med deres udseende. Et geografisk kort kommer med disse ting, hvis du vælger at hænge det op i stuen, fordi udseendet er ganske særligt. Det har flotte former i motivet uanset verdensdel på kortet, særlige konturer og særlige farver, som ikke opnås på andre måder end her. Farverne kommer sig af højdeforskellene, som kortene illustrerer. De rangerer fra klar grøn til mørk rød på landjorden, samt klare blå farver over vand. Det er således en smart måde at få farver ind i hjemmet på. Er du så heldig at få fat i et gammelt kort, så er farverne kun endnu finere, fordi de typisk har fået et slags filter, som ses på gamle skolekort, og som gør farverne mere stuevenlige.

 

Muliggør personificering og ferieminder

En anden fed ting ved geografiske kort er, at det muliggør at have en form for interaktiv mindetavle i hjemmet. Det er typisk noget, som familien kan nyde godt af at have til at hænge. Hvis du besøger SUMOpix.dk, som tidligere nævnt har en blog, så vil du kunne læse om deres geografiske kort, som der kan sættes knappenåle i. Det er netop denne egenskab, som betyder, at man kan skabe en mindetavle over fantastiske ferieminder. Man kan sætte små postkort op, billeder fra turene, samt tråde og nåle, som indikerer flyveture og destinationer. Det er desuden også god læring for børnene, og det er en sjov ting at have hængende i hjemmet.

 

Læring og indsigt hos familiens mindste

Denne årsag er lidt i tråd med forrige ting, som gør geografiske kort fede. Et geografisk kort kan nemlig være med til at give lidt læring og indsigt i verden og landene omkring Danmark. Afhængig af hvor gammel barnet er, er det selvfølgelig op til dig som forældre at bestemme, hvad motivet skal være. Måske det bare skal være Danmark – eller måske hele verden skal op og hænge? Uanset hvad så vil børnene kunne få mange timer til at gå med leg på sådan et kort. Bare få storebror til at spørge lillebror, om han kan finde Mariager eller Marokko på kortet.