Der er mørkt derude

Mine børn er som de fleste andre børn nogle sjove størrelser. Pludselig blev de bange for mørke. Noget, de aldrig har været plaget af før. Det viste sig, at det skyldtes, at en af dem i skolen havde haft indbrud. Om natten, mens alle lå og sov. En rigtig grim oplevelse, og det påvirkede også mine unger. Desværre kan ingen forældre love, det ikke vil ske, hvor vi bor. Heller ikke jeg. Men jeg kunne love dem, at vi kunne sikre huset på alle måder, så tyvene ikke turde komme ind til os. Det havde den ønskede effekt, og jeg er samtidig en mand af mit ord, så jeg måtte i gang med det samme.

Låse og kameraer

Vi har fået en ekstra lås på døren, og så sidder der nu kameraer rundt om huset. Den slags, der også kan filme, når det er mørkt, så der er ingen muligheder for at skjule sig. Jeg fandt muligheden for billig overvågning på nettet, og det eneste var, at jeg selv skulle montere. Fordelen er, at nu synes ungerne bare, jeg er endnu mere sej, fordi jeg ikke skulle have hjælp til den slags.

En anden fordel er, at ungerne har set de optagelser, vi har lavet om aftenen. Jeg har optaget mig selv vinke til kameraet, så de kan se, hvor godt det virker. Nu er der ingen, der tør bryde ind her, det er vi alle sikre på, og der er ikke længere noget med at blive bange for mørket, når de lægger sig til at sove.

Det kræver blot nogle tydelige kameraer, så alle kan se, at her er der overvågning, så er det hele klart. Det er meget tydeligt, og ja, det vil helt sikkert give mere sikkerhed og tryghed i hverdagen, end jeg ellers havde kunnet forestille mig var muligt.