Derfor vælger jeg lydbøger

Jeg har simpelthen så svært ved at lægge en god bog fra mig!

Eller, det vil sige, nu om dage har jeg svært ved at slukke for en god bog, for den fagre nye teknologi har gjort, at jeg ikke længere har en gigantisk bogsamling stående i reolerne. I disse tider er det faktisk kun de fysiske bøger, jeg har fået i gave eller som på anden måde har sentimental værdi for mig, som jeg gemmer på – alle andre er givet væk, smidt ud eller solgt.

Jeg var ellers lidt tøvende med at overgå til lydbøger og e-bøger i starten, for jeg kunne ikke forestille mig at gå ind i bøgernes verden uden at fornemme omslaget mellem hænderne og næsten dufte tryksværten fra en ny bog, og jeg ville da slet ikke overlade læsetempoet til en anden person end mig selv!

Men som jeg tog første skridt ind i specielt lydbøgernes verden, opdagede jeg, at det giver et ekstra drys af spænding at opleve – eller nærmere bestemt lytte – til en bog, der bliver oplæst af især forfatteren selv!

Forfatteren ved jo, hvordan bogen er sammensat og skal leveres! Det er næsten som at opleve et spoken word-arrangement med nedslag, variation og tonefald og tilladte dialakter, når jeg nu sætter mig til rette og nyder en lydbog.

Gennem de sidste mange måneder har jeg hovedsageligt udskiftet de fysiske bøger med lydversionerne, og nu køber jeg udelukkende lyd- og e-bøger, når jeg mærker trangen til at få mig en ny bog eller ser en ny titel, jeg bare må eje.

Jeg foretager de fleste køb af disse typer bøger via Politikens boghandel, som man kan tilgå her: https://politikenbooks.dk/

De har et bredt udvalg af både kriminier, som jeg nyder at fordybe mig i, og biografier fra kendte mennesker, som gør, at jeg føler, jeg lærer personerne endnu bedre at kende – og nu taler de endda ligefrem direkte til mig!