Te til enhver hyggelig stund

Er du den helt store tedrikker? Så skal du læse med her. Denne lille artikel handler kun om te og måske finder du ud af noget, du ikke vidste om te i forvejen. Te er godt til enhver hyggelig stund, eller hvis du er syg og har brug for lidt varmt. 

Jeg har et helt skab fyldt med te, og jeg er vild med, at der findes så mange forskellige varianter. Lige for tiden er jeg helt vild med en kinesisk grøn te, som egentlig er den “oprindelige te”. Den grønne te er dog ikke for alle, da den godt kan have en lidt bitter smag. Jeg er dog også rigtig glad for kvædete og rooibos-te. På Carstensens Tehandels hjemmeside finder du et stort udvalg af te, hvor du sikkert kan finde noget, der falder i din smag.   

Te kommer i mange forskellige slags, og hvis det skal være helt rigtigt, så er urtete og frugtte faktisk ikke te. Grunden hertil er, at det ikke indeholder blade fra den oprindelige teplante “Camellia Sinensis”. I princippet er det altså kun te, der indeholder blade fra den oprindelige teplante, som må kaldes for te. Alligevel kalder vi det for te – om ikke andet, så for nemhedens skyld. 

Urtete er for eksempel kamillete, som du sikkert har drukket, når du har været forkølet og haft ondt i halsen. Kamille har nemlig en dejlig lindrende effekt og er derfor godt, hvis man har ondt i halsen. Frugtte er baseret på små stykker tørret frugt, og de mest almindelige frugter at lave te på er æble, hyben og hibiscus.

Udover at drikke te varmt, så er jeg også rigtig glad for at lave hjemmelavet iste. Det er helt enkelt, og det smager meget bedre end det iste, man kan købe i butikkerne. Og så kan man selv regulere, hvor meget sukker der skal i, og man kan helt selv bestemme, hvilken smag man har lyst til. Du kan både lave varmbrygget og koldbrygget iste.