Vil du også passe på regnskoven?

Regnskoven er noget af det dyreste, vores planet har. Det betyder dog langt fra, at der altid bliver taget godt vare på den. Til gengæld er det ofte lige omvendt, og der fældes konstant dele af regnskove for at øge det forbrug, som for længst har taget overhånd. 

Heldigvis er der også nogle, som ønsker at passe på regnskoven. Det gælder eksempelvis organisationen verdensskove online shop, som tager imod donationer, som de så aktivt forsøger at bruge til at passe på skovene. 

Det er naturligvis noget, mange synes er en god gerning, og derfor vil de også gerne bakke op om det. Verdensskove arbejder blandt andet på at sikre områder, som ikke må blive fældet, ligesom de også arbejder med holde øje med dem, som ulovligt tager ud og fælder dele af regnskove. 

Men hvorfor er det så lige, man egentlig bør passe på regnskoven, spørger nogle nok sig selv? Det er der nogle rigtig gode svar på. 

Først og fremmest er regnskovene vigtige for vores planet. De er med til at give næring til den klode, vi i mange år ikke har passet ret godt på. Det vil sige, at planeten altså har brug for disse tropiske områder for at kunne holde sig bedst muligt kørende. 

Ønsker man et godt liv for dyr, så er der også al mulig grund til at gå lidt op i rengskoven. Det er nemlig en af dyrenes absolutte hjemmebaner, og derfor gør det selvfølgelig ofte endnu mere ondt at høre om, hvordan det bliver fældet. 

Alt i alt kan det altså roligt siges, at regnskoven er vigtig, og man bør værne om den i videst muligt omfang. Gør man det, vil man bidrage til en planet, som bevæger sig i den rette retning, og som forhåbentlig ender med at få rettet op igen.